Article types: News

І Міжнародний симпозіум «Клініка та лабораторний аналіз»

Медична лабораторія «ДІЛА», національний лідер медичної лабораторної діагностики, вперше в Україні провела відкритий міжнародний симпозіум «Клініка та лабораторний аналіз», який відбувся 23-24 жовтня 2008 р. у «Будинку вчителя». Під час симпозіуму провідні українські та закордонні фахівці висвітлили актуальні питання використання сучасного лабораторного тестування у клінічній практиці. Робота симпозіуму складалась із декількох пленарних засідань, які були присвячені важливим проблемам співпраці лікаря-клініциста та клінічної лабораторії, забезпечення якості лабораторного процесу з точки зору практичної медицини, питанням преаналітичного та постаналітичного етапів (чинники, що впливають на якість у процесі підготовки пацієнта, взяття матеріалу тощо).

Із доповідями виступили провідні вчені України та Росії:
- чл.-кор. АМН України, проф., д.м.н. Амосова Катерина Миколаївна, зав. кафедри внутрішніх хвороб № 1, НМУ імені О.О. Богомольця (Київ, Україна) – «Роль біомаркерів в діагностиці інфаркту міокарда»;
- проф., д.м.н. Яременко Олег Борисович, кафедра внутрішніх хвороб № 1, НМУ імені О.О. Богомольця (Київ, Україна) – «Значення і діагностика антифосфоліпідного синдрому»;
- доц., к.м.н. Приступюк Олександр Максимович, кафедра ендокринології НМУ імені О.О. Богомольця (Київ, Україна) – «Основні біохімічні показники контролю лікування і компенсації цукрового діабету»;
- проф., д.м.н. Воронков Леонід Георгійович, ННЦ «Інститут кардіології імені академіка Н.Д. Стражеско» (Київ, Україна) – «Сучасні діагностичні підходи при хронічній серцевій недостатності»;
- проф., д.м.н. Шилін Дмитро Євгенович, кафедра репродуктивної медицини (Москва, РФ) – «Лабораторний етап в діагностиці захворювань кори наднирників» та багато інших.

МЛ «ДІЛА» – приватна медична лабораторія, лідер у сфері медичних лабораторних досліджень в Україні. З часу заснування 1998 року лабораторія здобула успішний багаторічний досвід роботи з лікарями-практиками, великими українськими та закордонними медичними і страховими компаніями тощо. Мережа МЛ «ДІЛА» представлена 26 маніпуляційними кабінетами в Києві та області і 25 кабінетами в регіонах, в яких працюють понад 400 спеціалістів та які відвідують приблизно 1 500 людей щодня.

Сьогодні у МЛ «ДІЛА» здійснюють близько 350 видів лабораторних досліджень у біохімічній, імунологічній, мікробіологічній, загальноклінічній та молекулярно-біологічній лабораторіях. Для досліджень використовуються тест-системи виключно провідних виробників. Лабораторія оснащена роботизованою аналітичною системою, яка дозволяє мінімізувати вплив людського фактора, забезпечуючи високу якість лабораторного процесу.

Як зазначив Олексій Бабич, директор МЛ «ДІЛА»: «Сьогодні лікарі під час фахової підготовки не отримують ті знання, які необхідні для розуміння різноманітних методів досліджень, інтерпретації лабораторних тестів. Вже протягом 10 років існування нашої медичної лабораторії ми докладаємо зусиль для налагодження зв'язку між лікарем та лабораторією. Симпозіум «Клініка та лабораторний аналіз», який плануємо зробити регулярним, покликаний стати одним із кроків до підвищення рівня кваліфікації кожного практикуючого медика у сфері лабораторної діагностики.

МЛ «ДІЛА» бере активну участь у глобальних проектах зі співробітництва з найбільшими дослідницькими та фармацевтичними компаніями світу. А результати тестів лабораторії визнають на міжнародному рівні.

Підготував Олександр Трохименко.

Our journal in
social networks:

Issues Of 2008 Year

Contents Of Issue 7-8 (18-19), 2008

  1. Т.М. Бенца, Е.А. Фогель, П.Л. Шупика

  2. Т.В. Мироненко, С.Г. Перетятько

  3. Л.Б. Новикова, Г.Г. Валитова

  4. Н.Н. Каладзе, Л.А. Семеренко, С.И. Георгиевского

  5. В.И. Черний, А.Н. Колесников, Г.А. Городник и др.

Contents Of Issue 6 (17), 2008

  1. М.Н. Долженко, П.Л. Шупика

  2. В.І. Денисюк, О.В. Ковальчук, О.В. Денисюк та ін.

  3. Н.Д. Чеботарев

  4. Л.М. Ена, В.О. Артеменко

  5. Н.К. Мурашко, П.Л. Шупика

  6. Т.В. Мироненко

Contents Of Issue 5 (16), 2008

  1. А.В. Фонякин, Е.В. Самохвалова, Л.А. Гераскина

  2. И.М. Меллина, Л.Б. Гутман, А.А. Гудыменко

  3. І.П. Катеренчук

  4. В.И. Волков, С.А. Серик, Л.Т. Малой

  5. И.З. Самосюк, Н.И. Самосюк, П.Л. Шупика

  6. В.А. Левченко

Contents Of Issue 4 (15), 2008

  1. С.М. Кузнєцова

  2. А.П. Волосовец, С.П. Кривопустов, Т.С. Мороз и др.

  3. В.К. Тащук, Т.О. Ілащук

  4. В.С. Ткачишин, О.О. Богомольця

  5. В.К. Гаврисюк, Ф.Г. Яновского

  6. А.И. Фролов, Н.В. Пелех, Н.Д. Стражеско и др.

Contents Of Issue 3 (14), 2008

  1. В.К. Тащук

  2. Б.И. Голобородько

  3. В.І. Смоланка

  4. О.Н. Ковалева, Т.Н. Амбросова

  5. В.О. Шумаков, М.Д. Стражеска

  6. А.И. Фролов, Н.В. Пелех, Н.Д. Стражеско и др.

Contents Of Issue 2 (13), 2008

  1. В.І. Паньків

  2. Ю.С. Рудык, Л.Т. Малой, Н.А. Кравченко и др.

  3. В.О. Шумаков, М.Д. Стражеска

  4. В.И. Черний, Т.В. Островая, И.А. Андронова и др.

  5. П.И. Никульников, А.О. Данилец, А.А. Шалимова

Contents Of Issue 1 (12), 2008

  1. В.А. Шульман

  2. Н.К. Рунихина, Б.Я. Барт, О.Н. Ткачева

  3. В.И. Савченко

  4. П.И. Никульников, Г.Г. Влайков, А.А. Гуч и др.

  5. В.О. Шумаков, М.Д. Стражеска

  6. В.К. Гринь, О.И. Столика, В.Б. Костогрыз и др.